{alt}
Het ontwerp
Henk Veldhuizen(1942) zijn ontwerpen kenmerken zich door een hoge mate van functionaliteit. Zijn ontwerpen komen voort uit een krachtige basisvorm en kenmerken zich door eenvoud. Als rasechte meubelman, met een lange staat van dienst verstaat hij dit vak als geen ander.

Riens Veldhuizen(1945) zijn kracht ligt in het uitmallen, snijden en stikken van de bekledingshoes. Hij zorgt ervoor dat deze als een tweede huid om de romp past. Hij is daarmee bepalend betreft de afwerking van ons meubel.

Hans Daalder(1963) over zijn samenwerking met Havee meubelen;
Een sterke ketting heeft alleen maar sterke schakels. Als ontwerper probeer ik mijn idee├źn altijd de hoogste kwaliteit mee te geven. Inspiratie alleen is dan niet genoeg; Er wordt gesleuteld en geschaafd totdat het ontwerp in mijn ogen optimaal is.
In mijn samenwerking met Havee werkt het net zo; Hun motto is; Als het beter kan, moet het ook beter. Het grote vakmanschep van de mensen van Havee staat garant voor een perfecte vertaling van mijn ontwerp. En dat is de droom van iedere ontwerper!
Trots teken ik voor de "Cloak" collectie van Havee Meubelen.


{alt}
De romp
Deze wordt vervaardigd van geselecteerd beukenhout en hoogwaardig plaatmateriaal, waarbij alle verbindingen worden gepend, geschroefd of gedeuveld, wat de beste constructie garandeert. Havee Meubelen geeft u hier 10 jaar garantie op.
{alt}
De vering
De vering is van essentieel belang voor een optimaal zitcomfort, hiervoor worden stalen nosag-onderveren of elastische banden gebruikt.
{alt}
De kussenvullingen / Het comfort
Havee Meubelen werkt uitsluitend met de beste kwaliteiten koudschuim, een schuim met een aantal bijzondere eigenschappen, waarin comfort is gekoppeld aan duurzaamheid. Koudschuim is gemaakt voor jarenlang zitcomfort.
{alt}
De bekleding
U heeft bij ons de keuze uit een groot assortiment kwaliteitsbekleding uit de collecties van o.a. Weverij de Ploeg, Kvadrat, Alcantara® en leder. Bijvoorbeeld het Supreme Buttersoft leder is een sterke, duurzame ledersoort afkomstig van Zuid-Duitse stieren. Het voelt zacht aan, heeft een mooie stoere nerf en een rijke uitstraling. Uniek is dat de bekleding van uw bank zonder de traditionele nietjes wordt bevestigd. Dit maakt het mogelijk om de bekleding (of delen) van uw bank op eenvoudige wijze van een nieuwe hoes te voorzien. Havee Meubelen heeft daarvoor een verwisselbaar bekledingssysteem ontwikkeld, waar een Europees octrooi op rust. Over het algemeen genomen kan Havee de romp en het schuim van de bank hergebruiken, daarmee wordt het milieu ontlast.